Κέντρο Ημέρας 6ου ΤΟΨΥ Αττικής

Το Κέντρο Ημέρας αποτελεί ανοιχτή κοινοτική μονάδα ψυχικής υγείας που απευθύνεται σε ενήλικες με σοβαρά ψυχιατρικά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα του 6ου ΤΟΨΥ Αττικής.

Οι στόχοι του Κέντρου Ημέρας είναι:

• Προαγωγή και Πρόληψη της υγείας των ενηλίκων
  • Ευαισθητοποίηση κοινωνικού συνόλου καθώς και η εκτέλεση προγραμμάτων πρόληψης-αγωγής υγείας, προνοιακής μέριμνας και κοινωνικής αντίληψης
  • Οργάνωση ειδικών μονάδων προσανατολισμού α)στην εξυπηρέτηση σύγχρονων αναγκών για την αντιμετώπιση ψυχικών ή σωματικών προβλημάτων υγείας ανηλίκων ή ενηλίκων, β)στην πρόληψη και βελτίωση συνθηκών διαβίωσης κάθε ηλικίας οικονομικά ασθενέστερων συνανθρώπων μας με κάθε πρόσφορο μέσο σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής, γ)στην εκπαίδευση και απασχόληση ενηλίκων με κέντρα –εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης και ΑΜΕΑ, δια βίου μάθησης κτλ.
  • Ενίσχυση και ανακούφιση με κάθε πρόσφορο μέσο των οικονομικά αδύνατων πολιτών, αλλά και των μελών ευπαθών ομάδων
  • Παροχή σε άτομα και ομάδες, οργανωμένων υπηρεσιών με απώτερο στόχο την θεραπευτική αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας, ψυχικών διαταραχών, αυτισμού, εξάρτησης σε ναρκωτικές ουσίες κτλ

Στοιχεία επικοινωνίας

ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ 6ΟΥ ΤΟΨΥ