ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΚΕΛΟΣ

Personal Info

Billing Details

Για να πραγματοποιήσετε τη Δωρεά σας στο Σωματείο «Ίκελος», ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Κάντε την κατάθεση της δωρεάς σας στον τραπεζικό μας λογαριασμό ( IBAN: GR1702602470000530201273260 ) στην Τράπεζα (EUROBANK) γράφοντας το ονοματεπώνυμο σας στην αιτιολογία συμπληρωματικά με την λέξη «ΔΩΡΕΑ».
  2. Στείλτε το καταθετήριο σας με email στο: info@somateio-ikelos.gr και θα σας απαντήσουμε για επιπεβαίωση.
  3. Μπορείτε να μας καλέσετε κι εσείς στα τηλέφωνα επικοινωνίας μας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή αν έχετε τυχόν απορίες.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΚΕΛΟΣ
Διεύθυνση: Κορίνθου 270-2, Τ.Κ. 26221, Πάτρα, Ν. Αχαΐας
Τηλ.: 2616 007918
Email: info@somateio-ikelos.gr

 

Εκτιμούμε ιδιαίτερα την προσφορά σας και σας ευχαριστούμε θερμά που υποστηρίζετε ενεργά τον σκοπό μας!

Μόλις δούμε την Δωρεά σας θα σας αποστείλουμε το αποδεικτικό της κατάθεσης σας.
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Ευχαριστούμε!

Donation Total: €100,00

Ο ρόλος του κοινωνικού περιβάλλοντος στην ψύχωση

Ο ρόλος του κοινωνικού περιβάλλοντος στην ψύχωση είναι κρίσιμος καθώς επηρεάζει σημαντικά την ψυχική υγεία του ατόμου. Η κοινωνία, με τα πολυάριθμα διαφορετικά της στρώματα, επηρεάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τους άλλους. Σε πολλές περιπτώσεις, η έλλειψη κοινωνικής υποστήριξης μπορεί να οδηγήσει σε ψυχική αστάθεια.  Το κοινωνικό περιβάλλον διαμορφώνει τις προσδοκίες και τις πιέσεις που ασκούνται στα άτομα. Ο αγώνας για την επίτευξη κοινωνικών προτύπων μπορεί να δημιουργήσει ένα αίσθημα ανασφάλειας και αποκλεισμού, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας. Η κοινωνική σύγκριση με άλλους μπορεί να ενισχύσει την αίσθηση ανεπάρκειας. Το κοινωνικό περιβάλλον επηρεάζει την αντιμετώπιση της ψύχωσης: η υποστήριξη από την οικογένεια, τους φίλους και την κοινότητα μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα ανάρρωσης.  Είναι χρήσιμο να αντιληφθούμε ότι η κοινωνία έχει τον ρόλο να δημιουργεί ένα υποστηρικτικό περιβάλλον για την ψυχική υγεία. Προγράμματα ευαισθητοποίησης, αλλά και πολιτικές που προωθούν την ισότητα και την κοινωνική συνοχή, μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της ψύχωσης. Η καλύτερη κατανόηση της επίδρασης που έχει η κοινωνία στην ψυχική υγεία μπορεί να οδηγήσει σε πιο αποτελεσματικές πρακτικές και πολιτικές που υποστηρίζουν τον ατομικό και κοινωνικό ευεξία. Προγράμματα ψυχοκοινωνικής στήριξης και κοινοτικής συμπαράστασης συμβάλλουν στην επανένταξη των ατόμων με ψύχωση στην κοινωνία. Επιπλέον, οι κοινωνικές σχέσεις διαδραματίζουν ουσιώδη ρόλο στην αντιμετώπιση της απομόνωσης που μπορεί να προκύψει από τις ψυχικές διαταραχές. Η συμπαράσταση και κατανόηση που προκύπτουν από την κοινότητα μπορούν να διευκολύνουν την ένταξη των ασθενών σε κοινωνικές δραστηριότητες και να ενισχύσουν την αίσθηση της αξίας τους. Η ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και …

Ο ρόλος του κοινωνικού περιβάλλοντος στην ψύχωση είναι κρίσιμος καθώς επηρεάζει σημαντικά την ψυχική υγεία του ατόμου. Η κοινωνία, με τα πολυάριθμα διαφορετικά της στρώματα, επηρεάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τους άλλους. Σε πολλές περιπτώσεις, η έλλειψη κοινωνικής υποστήριξης μπορεί να οδηγήσει σε ψυχική αστάθεια.  Το κοινωνικό περιβάλλον διαμορφώνει τις προσδοκίες και τις πιέσεις που ασκούνται στα άτομα. Ο αγώνας για την επίτευξη κοινωνικών προτύπων μπορεί να δημιουργήσει ένα αίσθημα ανασφάλειας και αποκλεισμού, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας. Η κοινωνική σύγκριση με άλλους μπορεί να ενισχύσει την αίσθηση ανεπάρκειας. Το κοινωνικό περιβάλλον επηρεάζει την αντιμετώπιση της ψύχωσης: η υποστήριξη από την οικογένεια, τους φίλους και την κοινότητα μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα ανάρρωσης. 

Είναι χρήσιμο να αντιληφθούμε ότι η κοινωνία έχει τον ρόλο να δημιουργεί ένα υποστηρικτικό περιβάλλον για την ψυχική υγεία. Προγράμματα ευαισθητοποίησης, αλλά και πολιτικές που προωθούν την ισότητα και την κοινωνική συνοχή, μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της ψύχωσης. Η καλύτερη κατανόηση της επίδρασης που έχει η κοινωνία στην ψυχική υγεία μπορεί να οδηγήσει σε πιο αποτελεσματικές πρακτικές και πολιτικές που υποστηρίζουν τον ατομικό και κοινωνικό ευεξία. Προγράμματα ψυχοκοινωνικής στήριξης και κοινοτικής συμπαράστασης συμβάλλουν στην επανένταξη των ατόμων με ψύχωση στην κοινωνία. Επιπλέον, οι κοινωνικές σχέσεις διαδραματίζουν ουσιώδη ρόλο στην αντιμετώπιση της απομόνωσης που μπορεί να προκύψει από τις ψυχικές διαταραχές. Η συμπαράσταση και κατανόηση που προκύπτουν από την κοινότητα μπορούν να διευκολύνουν την ένταξη των ασθενών σε κοινωνικές δραστηριότητες και να ενισχύσουν την αίσθηση της αξίας τους. Η ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και η κατάρτιση επαγγελματιών στον τομέα της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης είναι ζωτικής σημασίας. Η επιτυχής ψυχοκοινωνική αποκατάσταση απαιτεί την ενίσχυση της αυτονομίας και των δεξιοτήτων των ατόμων με ψύχωση. Εκπαιδευτικά προγράμματα και εργασιακές ευκαιρίες προωθούν την επανένταξή στην κοινωνία. Τέλος, η κοινότητα μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό σύμμαχο στη διαδικασία ανάρρωσης, παρέχοντας υποστήριξη και περιβάλλον που προωθεί την θετική ψυχοκοινωνική επαφή.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

-Ζήση, Α (2013). Κοινωνία, κοινότητα και ψυχική υγεία. Τυπωθήτω.

– Ζήση, Α. (2019). Το κοινωνικό στίγμα: Βασικές έννοιες, θεωρητικές προσεγγίσεις και νέες κατευθύνσεις έρευνας (101-116). Στο Α. Ζήση & Μ. Σαββάκης (Επιμ. Έκδ.). Αναπηρία και κοινωνία: Σύγχρονες θεωρητικές προκλήσεις και ερευνητικές προοπτικές. Τζιόλα.

-Wilkinson, R. (2005). The impact of inequality: How to make sick societies healthier? Routledge.

 

Νίκη Σοφουλάκη-Κοινωνική λειτουργός

Σχετικές Αναρτήσεις