ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΚΕΛΟΣ

Personal Info

Billing Details

Για να πραγματοποιήσετε τη Δωρεά σας στο Σωματείο «Ίκελος», ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Κάντε την κατάθεση της δωρεάς σας στον τραπεζικό μας λογαριασμό ( IBAN: GR1702602470000530201273260 ) στην Τράπεζα (EUROBANK) γράφοντας το ονοματεπώνυμο σας στην αιτιολογία συμπληρωματικά με την λέξη «ΔΩΡΕΑ».
  2. Στείλτε το καταθετήριο σας με email στο: info@somateio-ikelos.gr και θα σας απαντήσουμε για επιπεβαίωση.
  3. Μπορείτε να μας καλέσετε κι εσείς στα τηλέφωνα επικοινωνίας μας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή αν έχετε τυχόν απορίες.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΚΕΛΟΣ
Διεύθυνση: Κορίνθου 270-2, Τ.Κ. 26221, Πάτρα, Ν. Αχαΐας
Τηλ.: 2616 007918
Email: info@somateio-ikelos.gr

 

Εκτιμούμε ιδιαίτερα την προσφορά σας και σας ευχαριστούμε θερμά που υποστηρίζετε ενεργά τον σκοπό μας!

Μόλις δούμε την Δωρεά σας θα σας αποστείλουμε το αποδεικτικό της κατάθεσης σας.
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Ευχαριστούμε!

Donation Total: €100,00

Η Φιλία ανθίζει στο Οικοτροφείο: Μια πηγή δύναμης και ευεξίας

Η φιλία είναι ανάγκη και προϋπόθεση για μια υγιή ψυχολογική ανάπτυξη, είναι ουσιώδες κομμάτι της ανθρώπινης συνθήκης και κρίκος σύνδεσης με τον έξω από την οικογένεια κόσμο…

Η φιλία αποτελεί ένα πολύτιμο δώρο. Μέσα από τις φιλίες, αναπτύσσουμε δεξιότητες επικοινωνίας, μοιραζόμαστε εμπειρίες, νιώθουμε αποδοχή και άνευ όρων υποστήριξη. Η ύπαρξη υγιών και ουσιαστικών φιλιών είναι άκρως σημαντική, ιδιαίτερα για άτομα που διαμένουν σε ένα οικοτροφείο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης. Στο πλαίσιο ενός οικοτροφείου η καλλιέργεια υγιών και ουσιαστικών φιλιών μπορεί να μεταμορφώσει τις ζωές των ωφελούμενων, προσφέροντάς τους χαρά, δύναμη και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Η σύναψη  και η διατήρηση φιλιών μερικές φορές μπορεί να είναι πρόκληση για ένα άτομο με ασθένεια ψυχικής υγείας. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, όπου οι ωφελούμενοι μοιράζονται την καθημερινότητά τους με άλλα άτομα που βιώνουν παρόμοιες προκλήσεις, η φιλία ανθίζει, προσφέροντας  στήριγμα ψυχής. Οι φίλοι δημιουργούν ένα ασφαλές καταφύγιο, όπου οι ανησυχίες και τα συναισθήματα εκφράζονται ελεύθερα, χωρίς φόβο επίκρισης. Μοιραζόμενοι τις εμπειρίες τους, οι ωφελούμενοι νιώθουν ότι δεν είναι μόνοι, αντλώντας δύναμη από την αλληλοβοήθεια και την αλληλεγγύη.

Η φιλία γίνεται πεδίο εξάσκησης σημαντικών κοινωνικών δεξιοτήτων, όπως η επικοινωνία, η ενσυναίσθηση, η επίλυση συγκρούσεων και η διαπραγμάτευση. Μέσα από τις αλληλεπιδράσεις με τους φίλους τους, οι ωφελούμενοι μαθαίνουν να χτίζουν υγιείς και ισορροπημένες σχέσεις. Η αναγνώριση και η αποδοχή  βοηθούν  τα άτομα να αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο και την αυτοπεποίθηση τους. Σημαντικό είναι να σημειωθεί πως η φιλία συνδράμει στην καταπολέμηση της μοναξιάς, καθώς αποτελεί το αντίδοτο στην απομόνωση και τη μοναξιά, συναισθήματα που βιώνουν συχνά οι ωφελούμενοι ενός οικοτροφείου. Η αλληλεπίδραση και η κοινωνική ζωή με τους φίλους τους προσφέρει χαρά, ζεστασιά και νόημα στην καθημερινότητά τους.

Η ανάπτυξη φιλιών με άτομα εκτός του οικοτροφείου συμβάλλει στην κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων και ενσωμάτωση στην κοινότητα. Μέσα από τις κοινές δραστηριότητες και τα ενδιαφέροντα, οι ωφελούμενοι χτίζουν γέφυρες επικοινωνίας με την κοινότητα και ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον.

Η φιλία δεν είναι απλά ένα συναίσθημα, αλλά μια δυναμική σχέση που προσφέρει πολλαπλά οφέλη. Αποτελεί ζωτικής σημασίας κομμάτι της ανθρώπινης εμπειρίας. Στο πλαίσιο ενός οικοτροφείου ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, η φιλία μπορεί να λειτουργήσει ως θεραπευτικός παράγοντας, ενισχύοντας την ψυχική υγεία και ευεξία των ωφελούμενων. Μέσα από την υποστήριξη του προσωπικού και την υιοθέτηση υγιών συμπεριφορών, οι ωφελούμενοι μπορούν να χτίσουν ουσιαστικές και ωφέλιμες φιλίες, βελτιώνοντας την ψυχική τους υγεία και ευεξία.

Ενθαρρύνοντας την άνθιση της φιλίας σε ένα οικοτροφείο χτίζουμε ένα ισχυρό δίκτυο υποστήριξης, ενδυναμώνουμε τους ωφελούμενους και τους προσφέρουμε τα εφόδια για μια όμορφη και ουσιαστική ζωή.

Σχετικές Αναρτήσεις