Την Τετάρτη 21/01/2026, μέλη της διεπιστημονικής ομάδας του Κέντρου Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με σοβαρά ψυχιατρικά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα Π.Ε. Λασιθίου πραγματοποίησαν ενημερωτική δράση στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο–Λύκειο ν. Λασιθίου (Ιεράπετρα).
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εργαζόμενοι του Κέντρου Ημέρας ενημέρωσαν το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές σχετικά με τη λειτουργία της δομής, τον πληθυσμό-στόχο στον οποίο απευθύνεται, καθώς και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση αναφορικά με ενδεχόμενες κοινές δράσεις και τρόπους συνεργασίας μεταξύ των δύο δομών.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, η κοινωνική λειτουργός και η ψυχολόγος του ΕΝΕΕΓΥΛ παρουσίασαν την έναρξη λειτουργίας του σχολείου, τον τρόπο εισαγωγής και φοίτησης των μαθητών, καθώς και την πληθυσμιακή ομάδα μαθητών που δύναται να φοιτήσει στη συγκεκριμένη εκπαιδευτική δομή.
Η συγκεκριμένη συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της διασύνδεσης του Κέντρου Ημέρας με τη σχολική κοινότητα του νομού Λασιθίου και της προώθησης της διεπιστημονικής συνεργασίας προς όφελος των παιδιών και εφήβων.




