Την Τρίτη 26/05/2026, οι κοινωνικοί λειτουργοί του Κέντρου Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Ψυχικές Διαταραχές Π.Ε. Λασιθίου πραγματοποίησαν συνάντηση διασύνδεσης με την υπεύθυνη του Σταθμού και το προσωπικό του Βρεφονηπιακού Σταθμού Κάτω Χωριού Δήμου Ιεράπετρας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Ημέρας, τις παρεχόμενες υπηρεσίες, τον πληθυσμό στον οποίο απευθύνεται, καθώς και τον τρόπο προσέγγισης και υποστήριξης των παιδιών και των οικογενειών τους.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων γύρω από τις προκλήσεις που εμφανίζονται κατά τη βρεφονηπιακή ηλικία, τις σύγχρονες αλλαγές στον γονεϊκό ρόλο και τις ανάγκες που προκύπτουν για την υποστήριξη τόσο των παιδιών όσο και των οικογενειών τους. Παράλληλα, δόθηκε έμφαση στη σημασία της έγκαιρης παρέμβασης και της συνεργασίας μεταξύ των επαγγελματιών και της οικογένειας για την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαρκούς δικτύωσης και ενίσχυσης της συνεργασίας του Κέντρου Ημέρας με φορείς και υπηρεσίες της τοπικής κοινότητας, με στόχο την καλύτερη υποστήριξη παιδιών και οικογενειών στον νομό.




