Personal Info

Billing Details

Για να πραγματοποιήσετε τη Δωρεά σας στο Σωματείο «Ίκελος», ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Κάντε την κατάθεση της δωρεάς σας στον τραπεζικό μας λογαριασμό ( IBAN: GR1702602470000530201273260 ) στην Τράπεζα (EUROBANK) γράφοντας το ονοματεπώνυμο σας στην αιτιολογία συμπληρωματικά με την λέξη «ΔΩΡΕΑ».
  2. Στείλτε το καταθετήριο σας με email στο: info@somateio-ikelos.gr και θα σας απαντήσουμε για επιπεβαίωση.
  3. Μπορείτε να μας καλέσετε κι εσείς στα τηλέφωνα επικοινωνίας μας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή αν έχετε τυχόν απορίες.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΚΕΛΟΣ
Διεύθυνση: Κορίνθου 270-2, Τ.Κ. 26221, Πάτρα, Ν. Αχαΐας
Τηλ.: 2616 007918
Email: info@somateio-ikelos.gr

 

Εκτιμούμε ιδιαίτερα την προσφορά σας και σας ευχαριστούμε θερμά που υποστηρίζετε ενεργά τον σκοπό μας!

Μόλις δούμε την Δωρεά σας θα σας αποστείλουμε το αποδεικτικό της κατάθεσης σας.
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Ευχαριστούμε!

Donation Total: €100,00

Ψυχική Υγεία: Συνειδητή Φροντίδα

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Ψυχικής Υγείας (ΠΟΥ), η ψυχική υγεία αναφέρεται στην κατάσταση της ψυχικής μας ευημερίας και την ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της ζωής μας με ευεξία και ανθεκτικότητα. Περιλαμβάνει την ικανότητά μας να διαχειριζόμαστε στρες, συναισθηματικές αντιφάσεις και τις σχέσεις μας με τους άλλους. Επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της ζωής, πόσο ευτυχισμένοι αισθανόμαστε και πόσο επιτυχημένοι είμαστε. Ψυχική Υγεία δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε πάντα ευτυχισμένοι. Είναι φυσιολογικό να αντιμετωπίζουμε στιγμές θλίψης, άγχους ή άλλες αρνητικές συναισθηματικές καταστάσεις.Η σημασία της ψυχικής ευεξίας αντικατοπτρίζεται στην ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε και να διαχειριζόμαστε αυτές τις συναισθηματικές δυσκολίες που προκύπτουν στη ζωή μας, καθώς επίσης και στην ικανότητά μας να βρίσκουμε τρόπους ανάκαμψης από αυτές (WHO, 2022).

Η ψυχική υγεία αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της γενικής μας υγείας και ευημερίας. Βέβαια, συχνά την παραμελούμε εστιάζοντας περισσότερο στην φυσική μας υγεία. Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί εάν είσαι υγιής ή ψυχικά υγιής..; Στην πραγματικότητα η ψυχική μας υγεία αποτελεί τη βάση για μια ισορροπημένη και ευτυχισμένη ζωή. Ωστόσο, κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες ως προς το κομμάτι της ψυχικής του υγείας και η διατήρηση της απαιτεί προσωπική φροντίδα και μια συνολική υποστήριξη. Πολλοί είναι οι παράγοντες που την επηρεάζουν, συμπεριλαμβανομένων των γενετικών παραγόντων, των συνθηκών διαβίωσης, των εμπειριών της παιδικής μας ηλικίας καθώς και της κοινωνικής υποστήριξης. Επίσης, ο τρόπος ζωής όπως η υγιεινή διατροφή, η άσκηση και ο ύπνος διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο (WHO,2021).

 Είναι ζωτικής σημασίας να είμαστε ενήμεροι για τα σημάδια της ψυχικής δυσλειτουργίας και να ζητάμε βοήθεια όταν την χρειαζόμαστε. Καθίσταται αξιοσημείωτο να θυμόμαστε ότι η ψυχική υγεία είναι ένα θέμα που αφορά όλους μας, ανεξάρτητα από το εάν είμαστε επαγγελματίες σε αυτό τον τομέα ή απλώς άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την προσωπική και την καθολική  ευημερία. Είναι πραγματικά σημαντική και αποτελεί ένα παγκόσμιο ανθρώπινο δικαίωμα.

Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφέρω ότι ψυχική υγεία δεν είναι μόνο η απουσία ψυχικών προβλημάτων αλλά και η ικανότητα να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις, να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας  και να ζητάμε βοήθεια όταν την χρειαζόμαστε. Με αυτό τον τρόπο, συνεργαζόμενοι, θα μπορέσουμε να ανακαλύψουμε τους πόρους και τις δυνατότητες που κρύβονται μέσα μας για να αποκτήσουμε  τα κατάλληλα εφόδια προκειμένου να φροντίζουμε τον εαυτό μας και να τον προστατεύουμε όταν το χρειάζεται.

 

Χρόνια Πολλά σε όλους μας για αυτή την ημέρα!!

 

Κυριαζοπούλου Αλεξάνδρα

Κοινωνική Λειτουργός

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

World Health Organization (WHO). (2022). Mental health: strengthening our response. World Health Organization. Ανακτήθηκεαπό: https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/mental-health-strengthening-our-response

World Health Organization (WHO). (2021). Promoting mental health: Concepts, emerging evidence, practice (Summary Report). Geneva: World Health Organization. Ανακτήθηκεαπό: https://www.who.int/mental_health/evidence/en/promoting_mhh.pdf

Σχετικές Αναρτήσεις