ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΚΕΛΟΣ

Personal Info

Billing Details

Για να πραγματοποιήσετε τη Δωρεά σας στο Σωματείο «Ίκελος», ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Κάντε την κατάθεση της δωρεάς σας στον τραπεζικό μας λογαριασμό ( IBAN: GR1702602470000530201273260 ) στην Τράπεζα (EUROBANK) γράφοντας το ονοματεπώνυμο σας στην αιτιολογία συμπληρωματικά με την λέξη «ΔΩΡΕΑ».
  2. Στείλτε το καταθετήριο σας με email στο: info@somateio-ikelos.gr και θα σας απαντήσουμε για επιπεβαίωση.
  3. Μπορείτε να μας καλέσετε κι εσείς στα τηλέφωνα επικοινωνίας μας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή αν έχετε τυχόν απορίες.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΚΕΛΟΣ
Διεύθυνση: Κορίνθου 270-2, Τ.Κ. 26221, Πάτρα, Ν. Αχαΐας
Τηλ.: 2616 007918
Email: info@somateio-ikelos.gr

 

Εκτιμούμε ιδιαίτερα την προσφορά σας και σας ευχαριστούμε θερμά που υποστηρίζετε ενεργά τον σκοπό μας!

Μόλις δούμε την Δωρεά σας θα σας αποστείλουμε το αποδεικτικό της κατάθεσης σας.
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Ευχαριστούμε!

Donation Total: €100,00

5ο Πανελλήνιο συνέδριο ασθενών

Με τη συμμετοχή 200 εκπροσώπων Συλλόγων Ασθενών από όλη τη χώρα θα ανοίξει τις εργασίες του για 5η συνεχή χρονιά το Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών-Patients in Power Conference στις 29 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Με τη συμμετοχή 200 εκπροσώπων Συλλόγων Ασθενών από όλη τη χώρα θα ανοίξει τις εργασίες του για 5η συνεχή χρονιά το Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών-Patients in Power Conference στις 29 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Την εναρκτήρια ομιλία του Συνεδρίου θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και στη διάρκεια του οι εκπρόσωποι των οργανώσεων ασθενών θα συζητήσουν με όλους τους εταίρους στην Υγεία (Πολιτεία, ιατρούς, νοσηλευτές, διοικητές νοσοκομείων και ΥΠΕ, εκπροσώπους του ΕΟΦ και της ΗΔΙΚΑ και διακεκριμένους ακαδημαϊκούς) με στόχο την ανάδειξη των σοβαρών προβλημάτων στον χώρο της υγείας, την αξιολόγηση των πολιτικών υγείας που υλοποιούνται ως προς την αξία τους για τους ασθενείς αλλά και την διατύπωση προτάσεων για μείζονα ζητήματα που αφορούν τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Στην πρώτη θεματική ενότητα του Συνεδρίου που αφορά τα μεγάλα προβλήματα των ασθενών σήμερα θα πραγματοποιήσει ομιλία ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση, υπό τον συντονισμό του πρόεδρου της «Θετικής Φωνής» – Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος Νίκου Δέδε, με τη συμμετοχή της προέδρου της ΠΕΦΝΙ και αντιπροέδρου του ΕΟΦ Δέσποινας Μακριδάκη, του διοικητή του ΓΝΑ «Η Ελπίς» Χρήστου Βαράκη και της προέδρου του ΚΕΦΙ Αθηνών Ζωής Γραμματόγλου.

Την δεύτερη ενότητα του Συνεδρίου που είναι αφιερωμένη στα ειδικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς της Περιφέρειας θα συντονίσει ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας για την Ινώδη Κυστική Νόσο Δημήτρης Κοντοπίδης με τη συμμετοχή του διοικητή της 4ης ΥΠΕ Ευστράτιου Πλωμαρίτη, του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων και διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου Ευάγγελου Πανοηλία, του προέδρου του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Εορδαίας Μάριου Παχτσαλίδη και της πρόεδρου του Συλλόγου Καρκινοπαθών Χίου «ΕλπιΖΩ» Σταματίας Βογιατζή – Μπατσούκα.

Στην τρίτη θεματική ενότητα του Συνεδρίου σχετικά με την οργανωμένη φωνή των ασθενών, υπό τον συντονισμό του προέδρου του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» Γιώργου Καλαμίτση, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά από τον αναπληρωτή καθηγητή Πολιτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κυριάκο Σουλιώτη ευρήματα πανευρωπαϊκής έρευνας για τις διαστάσεις της συμμετοχής των ασθενών στην πολιτική υγείας. Θα συμμετάσχει επίσης, ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων Μάριος Κουλούμας, παρουσιάζοντας καλές πρακτικές οργάνωσης, ενδυνάμωσης και διεκδίκησης από το κίνημα ασθενών της Κύπρου και η πρόεδρος της ΠΕΣΠΑ Μαριάννα Λάμπρου.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών και της ΠΕΦ.

Τέλος, η τεταρτη ενότητα του Συνεδρίου με τίτλο «Βελτιώνοντας τη σχέση ιατρού-ασθενή-νοσηλευτή στο σύστημα υγείας» θα επικεντρωθεί στην βελτίωση της σχέσης, της επικοινωνίας και της συνεργασίας των ασθενών με τους επαγγελματίες υγείας, ώστε να καταστεί πιο ασφαλής και αποτελεσματική η θεραπεία. Την συζήτηση θα συντονίσει ο καθηγητής Γενικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, διευθυντής Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Χρήστος Λιονής, με τη συμμετοχή του Γενικού Ιατρού, διευθυντή ΕΣΥ του Κέντρου Υγείας Βάρης και Γενικού Γραμματέα της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών Ελευθέριου Θηραίου, της υπεύθυνης Νοσηλεύτριας Βραχείας Νοσηλείας του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» Χρυσούλας Κουλουκούρα, της προέδρου του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης Κατερίνας Κουτσογιάννη, της προέδρου του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Βάσως Μαράκα και της επιστημονικά υπεύθυνης του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας Κλαίρης Τζιομάκη.

Ομιλίες

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα πραγματοποιήσουν επίσης, ομιλίες η Ελένη Ντελιοπούλου, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου για την Ολιστική προσέγγιση ασθενειών και τις αναγκαίες προσαρμογές του συστήματος υγείας μα βάση την ευρωπαϊκή εμπειρία και την ελληνική πραγματικότητα και ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ Τάσος Τάγαρης με θέμα τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Υγείας με επίκεντρο τον Πολίτη/Ασθενή.

Σχετικές Αναρτήσεις