ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΚΕΛΟΣ

Personal Info

Billing Details

Για να πραγματοποιήσετε τη Δωρεά σας στο Σωματείο «Ίκελος», ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Κάντε την κατάθεση της δωρεάς σας στον τραπεζικό μας λογαριασμό ( IBAN: GR1702602470000530201273260 ) στην Τράπεζα (EUROBANK) γράφοντας το ονοματεπώνυμο σας στην αιτιολογία συμπληρωματικά με την λέξη «ΔΩΡΕΑ».
  2. Στείλτε το καταθετήριο σας με email στο: info@somateio-ikelos.gr και θα σας απαντήσουμε για επιπεβαίωση.
  3. Μπορείτε να μας καλέσετε κι εσείς στα τηλέφωνα επικοινωνίας μας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή αν έχετε τυχόν απορίες.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΚΕΛΟΣ
Διεύθυνση: Κορίνθου 270-2, Τ.Κ. 26221, Πάτρα, Ν. Αχαΐας
Τηλ.: 2616 007918
Email: info@somateio-ikelos.gr

 

Εκτιμούμε ιδιαίτερα την προσφορά σας και σας ευχαριστούμε θερμά που υποστηρίζετε ενεργά τον σκοπό μας!

Μόλις δούμε την Δωρεά σας θα σας αποστείλουμε το αποδεικτικό της κατάθεσης σας.
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Ευχαριστούμε!

Donation Total: €100,00

Ο ρόλος του επισκέπτη υγείας σε μια μονάδα έγκαιρης παρέμβασης

Οι τομείς δράσης του Επισκέπτη Υγείας στην έγκαιρη παρέμβαση στην ψύχωση αφορούν στον χώρο της έγκαιρης παρέμβασης, στην κοινότητα, στο σπίτι και οπουδήποτε χρειαστεί.

Ο Επισκέπτης Υγείας ως μέλος της επιστημονικής ομάδας, συμμετέχει ενεργά και λαμβάνει δράση στην εκπαίδευση, τη φροντίδα, τη διασύνδεση και την προαγωγή υγείας του λήπτη υπηρεσιών ψυχικής υγείας και της οικογένειας του.

Οι τομείς δράσης του Επισκέπτη Υγείας στην έγκαιρη παρέμβαση στην ψύχωση αφορούν στον χώρο της έγκαιρης παρέμβασης, στην κοινότητα, στο σπίτι και οπουδήποτε χρειαστεί. Σε επίπεδο αξιολόγησης ο επισκέπτης υγείας αναλαμβάνει την λήψη νοσηλευτικού ιστορικού, την λήψη ζωτικών και σωματομετρικών στοιχείων και προσπαθεί να χτίσει μια πρώτη θεραπευτική σχέση με τον ωφελούμενο για θέματα που αφορούν την συνολική υγεία του.

Εστιάζει κυρίως στο σχεδιασμό εξατομικευμένου θεραπευτικού πλάνου , στην εκτίμηση άλλων γενικότερων σωματικών αναγκών του π.χ. χρόνια νοσήματα εκπαίδευση στη σωστή προετοιμασία και λήψη της φαρμακευτικής αγωγής (φαρμακοεκπαίδευση). Ακόμα ο επισκέπτης υγείας συνεργάζεται με το λήπτη για την επίλυση καθημερινών θεμάτων όπως η ατομική υγιεινή, η σίτιση, οι συνθήκες διαβίωσης, έρχεται σε επαφή με άλλους επαγγελματίες εφόσον κριθεί αναγκαίο και παρέχει υποστήριξη στην οικογένεια.

Ο σκοπός των παρεμβάσεων του Επισκέπτη υγείας είναι να ενδυναμώσει τον ψυχικά πάσχοντα, να προάγει την ψυχική του υγεία ενισχύοντας την ταυτότητα του και την αυτοπεποίθησή του. Πιο συγκεκριμένα είναι αρωγός με τις επικοινωνιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, τις δραστηριότητες αλλαγής συμπεριφοράς και περιβάλλοντος ,τις δραστηριότητες υποστήριξης της κοινότητας και οργανωτικής κουλτούρας. Επομένως, βασικός στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η διαφώτιση του κοινού, πάνω σε ψυχιατρικά κοινωνικά θέματα εστιάζοντας στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και στην εξάλειψη του στίγματος.

Εν κατακλείδι o ρόλος του Επισκέπτη υγείας σε μια μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης είναι πολυποίκιλος και σημαντικός στην διεπιστημονική ομάδα για τα θέματα που αφορούν τόσο την υγεία του ασθενούς όσο και την ενημέρωση της κοινότητας πάνω σε θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία και την σημασία της έγκαιρης παρέμβασης ειδικότερα.

Δημήτρης Αναστασόπουλος

Επισκέπτης Υγείας

ΜΕΠ Κορυδαλλού

Σχετικές Αναρτήσεις