ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΚΕΛΟΣ

Personal Info

Billing Details

Για να πραγματοποιήσετε τη Δωρεά σας στο Σωματείο «Ίκελος», ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Κάντε την κατάθεση της δωρεάς σας στον τραπεζικό μας λογαριασμό ( IBAN: GR1702602470000530201273260 ) στην Τράπεζα (EUROBANK) γράφοντας το ονοματεπώνυμο σας στην αιτιολογία συμπληρωματικά με την λέξη «ΔΩΡΕΑ».
  2. Στείλτε το καταθετήριο σας με email στο: info@somateio-ikelos.gr και θα σας απαντήσουμε για επιπεβαίωση.
  3. Μπορείτε να μας καλέσετε κι εσείς στα τηλέφωνα επικοινωνίας μας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή αν έχετε τυχόν απορίες.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΚΕΛΟΣ
Διεύθυνση: Κορίνθου 270-2, Τ.Κ. 26221, Πάτρα, Ν. Αχαΐας
Τηλ.: 2616 007918
Email: info@somateio-ikelos.gr

 

Εκτιμούμε ιδιαίτερα την προσφορά σας και σας ευχαριστούμε θερμά που υποστηρίζετε ενεργά τον σκοπό μας!

Μόλις δούμε την Δωρεά σας θα σας αποστείλουμε το αποδεικτικό της κατάθεσης σας.
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Ευχαριστούμε!

Donation Total: €100,00

«Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Οικοτροφείου Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών»

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 τα εγκαίνια της νέας Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Οικοτροφείο Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών του Σωματείου «ΙΚΕΛΟΣ». Το Οικοτροφείο θα παρέχει υπηρεσίες σε 15 ενήλικες με σοβαρές ψυχικές διαταραχές και σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα ή άτομα με νοητική υστέρηση και δευτερογενείς ψυχικές διαταραχές. Σκοπός της εν λόγω Μονάδας είναι η ψυχοκοινωνική επανένταξη των ενοίκων με τη βοήθεια εξατομικευμένων προγραμμάτων, με στόχο τη διασφάλιση της παραμονής τους στην κοινότητα και τη συνέχιση των σχέσεών τους με τη ζωή και τη δράση της τοπικής κοινωνίας. Το κόστος της υλοποίησης θα καλυφθεί από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων – Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Τον αγιασμό των εγκαινίων του νέου Οικοτροφείου τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. κ. Αθηναγόρας, παρουσία της προέδρου του Σωματείου «ΙΚΕΛΟΣ» κας Νικολοπούλου Λεμονιάς και του Υφυπουργού Υγείας αρμόδιου για θέματα ψυχικής υγείας, κου Βαρτζόπουλου. Την τέλεση των εγκαινίων τίμησαν επίσης με την παρουσία τους οι: κος Παππάς Πέτρος βουλευτής Κιλκίς και αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κα Νάντια Γιαννακοπούλου βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δυτικής Αττικής, κος Λοβέρδος Γιάννης βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, κα Παπασπύρου Αθανασία Γραμματέας της Περιφερειακής Ομάδας «ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ», κα Τουμαζάτου Μαριάννα Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αττικής, κος Λώλος Βασίλης Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αττικής, κα Αυλωνίτου Χρυσάνθη Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτικού Τομέα Αττικής, καθώς και εργαζόμενοι και ωφελούμενοι των υπόλοιπων επτά δομών του Σωματείου «ΙΚΕΛΟΣ» και πλήθος κόσμου. Η πρόεδρος του Σωματείου «ΙΚΕΛΟΣ» κα Νικολοπούλου Λεμονιά δεν έκρυψε την ικανοποίηση και την χαρά της για την έναρξη λειτουργίας αυτής της νέας δομής …

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 τα εγκαίνια της νέας Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Οικοτροφείο Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών του Σωματείου «ΙΚΕΛΟΣ».

Το Οικοτροφείο θα παρέχει υπηρεσίες σε 15 ενήλικες με σοβαρές ψυχικές διαταραχές και σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα ή άτομα με νοητική υστέρηση και δευτερογενείς ψυχικές διαταραχές.

Σκοπός της εν λόγω Μονάδας είναι η ψυχοκοινωνική επανένταξη των ενοίκων με τη βοήθεια εξατομικευμένων προγραμμάτων, με στόχο τη διασφάλιση της παραμονής τους στην κοινότητα και τη συνέχιση των σχέσεών τους με τη ζωή και τη δράση της τοπικής κοινωνίας.

Το κόστος της υλοποίησης θα καλυφθεί από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων – Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Τον αγιασμό των εγκαινίων του νέου Οικοτροφείου τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. κ. Αθηναγόρας, παρουσία της προέδρου του Σωματείου «ΙΚΕΛΟΣ» κας Νικολοπούλου Λεμονιάς και του Υφυπουργού Υγείας αρμόδιου για θέματα ψυχικής υγείας, κου Βαρτζόπουλου.

Την τέλεση των εγκαινίων τίμησαν επίσης με την παρουσία τους οι: κος Παππάς Πέτρος βουλευτής Κιλκίς και αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κα Νάντια Γιαννακοπούλου βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δυτικής Αττικής, κος Λοβέρδος Γιάννης βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, κα Παπασπύρου Αθανασία Γραμματέας της Περιφερειακής Ομάδας «ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ», κα Τουμαζάτου Μαριάννα Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αττικής, κος Λώλος Βασίλης Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αττικής, κα Αυλωνίτου Χρυσάνθη Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτικού Τομέα Αττικής, καθώς και εργαζόμενοι και ωφελούμενοι των υπόλοιπων επτά δομών του Σωματείου «ΙΚΕΛΟΣ» και πλήθος κόσμου.

Η πρόεδρος του Σωματείου «ΙΚΕΛΟΣ» κα Νικολοπούλου Λεμονιά δεν έκρυψε την ικανοποίηση και την χαρά της για την έναρξη λειτουργίας αυτής της νέας δομής επισημαίνοντας χαρακτηριστικά «Σήμερα ανοίγει διάπλατα ακόμα μια δομή την πόρτα στο όραμα για το κλείσιμο των ψυχιατρείων, προσφέροντας ένα νέο, αληθινό σπίτι σε 15 ασθενείς, οι οποίοι χρήζουν αυξημένης φροντίδας και μέχρι τώρα φιλοξενούνταν επ’ αόριστον σε ψυχιατρικές κλίνες».

Σχετικές Αναρτήσεις