Ημερίδα «Παρουσίαση της Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Οικοτροφείο στην Κομοτηνή»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2022 η ημερίδα του Σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Πρόληψης & Προαγωγής Υπηρεσιών Υγείας «ΙΚΕΛΟΣ» για την παρουσίαση της νέας Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης – Οικοτροφείο στο Θρυλόριο Κομοτηνής.

Η Πράξη «Επιχορήγηση για την ανάπτυξη Μ.Ψ.Α. (Οικοτροφείο) στην Κομοτηνή» εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανθρώπινοι Πόροι και Κοινωνική Συνοχή – ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία Θράκη» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Πρόκειται για ένα πλαίσιο διαβίωσης, υποστήριξης και θεραπείας για άτομα με νοητικές και ψυχικές διαταραχές με σκοπό την αποασυλοποίηση, τη διασφάλιση της παραμονής τους στην κοινότητα και τη συνέχιση των σχέσεών τους με τη ζωή και τις δράσεις της τοπικής κοινωνίας. Το θεραπευτικό έργο του Οικοτροφείου επιτελείται μέσα από οργανωμένες θεραπευτικές πράξεις και δραστηριότητες, οι οποίες καθορίζονται από τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες των ωφελουμένων.

Το οικοτροφείο έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 15 ενήλικων ατόμων έως 65 ετών με ψυχικές διαταραχές και σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν η κα Νικολοπούλου Λεμονιά , πρόεδρος του Σωματείου «ΙΚΕΛΟΣ», ο κος Εσαγιάν Γκάρο, ψυχίατρος, ψυχαναλύτής, Διδάκτωρ ΔΠΘ και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Οικοτροφείου «ΙΚΕΛΟΣ», η κα Ελευθεριάδου Βούλα, Ειδική Παθολόγος και συνεργάτης του Οικοτροφείου «ΙΚΕΛΟΣ» και η κα Τσιώλη Αγγελική, κοινωνική λειτουργός του Οικοτροφείου.

Στην ημερίδα παρέστησαν εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης κος Σεβδυνίδης Μιχαήλ, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ροδόπης «ΟΡΦΕΑΣ» και πλήθος κόσμου που θέλησε να ενημερωθεί για τη λειτουργία αυτής της νέας δομής.

Εκ του Δ.Σ.