ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 το Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Πρόληψης & Προαγωγής Υπηρεσιών Υγείας «ΙΚΕΛΟΣ» συμμετείχε στη διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Δυτικης Ελλάδας με την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με θέμα «Ενδοοικογενειακή βία στον καιρό της πανδημίας».

Στη συζήτηση παρουσιάστηκαν στοιχεία που δηλώνουν ότι το φαινόμενο παρουσιάζει ιδιαίτερη έξαρση έχοντας λάβει ανησυχητικές διαστάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας του covid – 19 και εμφανίζεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, ανεξάρτητα από οικονομικό ή μορφωτικό επίπεδο. Από τους συμμετέχοντες ομιλητές δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση του φαινομένου και στο γεγονός ότι η βία πρέπει να καταγγέλλεται και να μην αποκρύπτεται πίσω από τις κλειστές πόρτες του φόβου. Σημαντικό συμπέρασμα της συζήτησης αποτέλεσε και οι δράσεις πρόληψης που πρέπει να ληφθούν προς τον περιορισμό της ενδοοικογενειακής βίας και των εγκλημάτων που διαπράττονται. Ο ρόλος και η ευθύνη του καθενός μας στο πρόβλημα της βίας εντοπίζεται τόσο σε ατομικό, όσο και σε κοινοτικό επίπεδο και οφείλουμε όλοι να παρέμβουμε.

Εκ μέρους του Σωματείου «ΙΚΕΛΟΣ» στην ημερίδα συμμετείχε η Σκέντζου Κωνσταντίνα, κοινωνική λειτουργός.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ημερίδα στο https://youtu.be/hvUiQ5FdXiw .

Deltio Tipou 13-5-22